Back to top

AstraZeneca i Sverige

På AstraZeneca i Sverige ser vi till att göra det mesta av dina kunskaper och ditt engagemang genom att aktivt stödja dig. Vi har skapat en fantastisk internationell arbetsmiljö som är fylld av unika kompetenser i världsklass och som erbjuder goda möjligheter till samarbete och innovation. Om du blir inspirerad av möjligheter att göra skillnad genom forskning och produktion och är redo att upptäcka vad du har kapacitet att göra – då ska du söka dig till oss.

Se jobben

Det råder spännande tider för AstraZeneca i Sverige. Just nu är vi cirka 6 600 medarbetare fördelade på vårt forskningcentrum i Göteborg och vår produktionsanläggning i Södertälje utanför Stockholm. Vår anläggning i Göteborg är ett av AstraZenecas tre globala strategiska forskningscentra, och vi fokuserar där främst på sjukdomar inom andningsvägarna, autoimmuna sjukdomar och kardiovaskulära och metabola sjukdomar. Samtidigt är verksamheten i Södertälje vår största globala produktions- och distributionsanläggning och en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel.

Göteborg

Göteborg

Vårt fantastiska campus i Göteborg är ett av tre strategiska forsknings- och utvecklingscentra inom AstraZeneca. Här arbetar fler än 2 500 personer, med 50 olika nationaliteter. På anläggningen finns kompetens inom alla områden av läkemedelsutvecklingsprocessen. Därför kan vi erbjuda många utvecklingsmöjligheter för ett brett spektrum av specialister. Våra forskningsteam i Göteborg samarbetar tätt med akademiska och industriella partners i Sverige och övriga världen. Själva anläggningen har dessutom utformats med samarbete i åtanke. Från stimulerande möten i vårt Coffee Lab till välutrustade träningsutrymmen , har vi skapat en serie sociala miljöer som utgör en gynnsam grogrund för innovation.

Få reda på mer

Södertälje, Stockholm

Södertälje, Stockholm

I Södertälje finns vår största globala produktions- och distributionsanläggning och en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel. Totalt sysselsätter vi här cirka 4 100 personer, varav 3 500 arbetar i våra tillverkningsanläggningar. Vi producerar här allt från tabletter och kapslar till inhalatorer, frystorkade produkter, sprejer, flytande lösningar och mycket mer.

Våra två stora produktionsanläggningar i Södertälje kan hantera hela processen, från den kemiska produktionen av aktiva farmaceutiska substanser till formulering, fyllning/tablettillverkning, packning och distribution till våra kunder. Faktum är att de läkemedel som levereras från vår svenska verksamhet står för mer än 35 % av AstraZenecas totala försäljningsvärde. Våra produktionsteam samarbetar med partners inom både den akademiska världen och industrin, i Sverige och utomlands – bland annat Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Scania. Vi investerar också cirka 285 miljoner dollar i en ny högteknologisk anläggning för tillverkning av biomedicin, vilken gör det möjligt för oss att kombinera vår expertis inom biomedicin och vår väletablerade, förstklassiga tillverkningskultur.

Södertälje är också huvudkontoret för AstraZenecas nordisk-baltiska marknadsorganisation och är även hem för ett antal globala driftsfunktioner.

Se jobben

Utveckling, förmåner och belöningar

Utbildning och utveckling

Oavsett om du drivs av att fördjupa dig inom ett visst område eller vill bredda din kompetens inom flera olika områden, uppmuntrar vi personlig utveckling genom en utmanande arbets- och utbildningsmiljö.

Belöningar och balans i livet

Vi har en kultur som bygger på höga prestationer, där varje person skapar värde för verksamheten och i slutänden även för patienterna. Vi tycker att det är viktigt att människor förstår sambandet mellan sitt bidrag och företagets framgång. Vi inser vikten av att uppmärksamma individuella behov och bidra till en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi tar ständigt fram nya belönings- och förmånssystem för att möta förändrade behov när det gäller individuell valfrihet och flexibilitet.

Semester och ledighet

Vi erbjuder 32 dagars semester och du kan köpa ytterligare semesterdagar genom vårt flexibla förmånssystem. Vi har också en generös policy för föräldraledighet.

Hälsa och motion

Vi tycker att en hälsosam arbetsmiljö leder till sundare produktivitetsnivåer. Samtliga AstraZenecas anläggningar erbjuder kostnadsfri eller kraftigt subventionerad tillgång till motions- och sjukvårdsinrättningar, utöver aktiviteter och program för att främja hälsa, välbefinnande, motivation och arbetsglädje.

Flexibla förmåner

På AstraZeneca erbjuds du friheten att välja. Välj bland de förmåner som passar din syn på livskvalitet bäst – allt från en tjänstebil eller ett bostadslån till hushållstjänster och semesterboende kan finansieras genom din bruttolön.

Pensioner, försäkringar och incitament

Vi värdesätter den energi som skapas av glada, friska och trygga medarbetare. Genom ITP- och ITPK-tjänstepension betalar AstraZeneca in till systemet för varje enskild anställd. Du kan teckna vissa gruppförsäkringar som betalas genom månatliga avdrag. Här ingår liv-, olycksfalls- och specialistvårdsförsäkring. Resultatbaserad bonus finns för alla våra medarbetare.

Hur vi gör saker

Senaste jobb

Se jobb

Studenter och akademiker

Det är aldrig för tidigt att tänka på sin framtid. Vi erbjuder ett stort utbud av program och praktikplatser för att ge din karriär en flygande start.

Universitetsstudenter

Universitetsstudenter

Du får ett erkännande för ditt bidrag och har chansen att påverka patienters liv positivt över hela världen.

Akademiker och doktorander

Akademiker och doktorander

På AstraZeneca finns mängder av karriärmöjligheter. Att lära sig mer, utvecklas och uppfylla spännande utmaningar hör till vardagen här. Vi har också många farmaceutiska karriärvägar och program som är tillgängliga över hela världen.

Doktorsexamen

Konsulter

Om du är intresserad av ett temporärt uppdrag på AstraZeneca Sverige, besök gärna vår sida för bemanningsuppdrag nedan.
För mer information
SE
Back to top