Skip to main content

AstraZeneca i Sverige

Som företag har vi ett gemensamt syfte: Att påverka liv tillsammans. I Sverige är samarbete en viktig del av vår kultur, det hjälper dig att utforska din egen potential och att vara öppen för varje idé. Upptäck vad du kan påverka.

Search roles

Översikt

På AstraZeneca Sverige är vi på en spännande resa, vi har stora mål på plats för 2025. Vi investerar i bättre teknik, människor med olika bakgrund och erfarenheter med samarbete i fokus. Allt handlar om att engagera, motivera och inspirera våra medarbetare.

Därför uppmuntrar vi alla medarbetare att vara nyfikna och kreativa i allt de gör.

Med möjligheten att göra livsavgörande vetenskapliga upptäckter och att förbättra liv för människor över hela världen, kan du vara säker på att vi tillsammans kan göra stor skillnad. Med 6600 kollegor som arbetar tillsammans över två siter, är detta en plats där du verkligen kan växa och utvecklas.

Visste du detta? De läkemedel som levereras från vår verksamhet i Sverige står för ungefär 40 % av AstraZenecas totala försäljningsvärde.

Våra anläggningar

Södertälje, Stockholm

På vår site i Södertälje finns en av de största tillverkningsenheterna för läkemedlen i världen – och den största i hela AstraZeneca. Det är inte konstigt att vi är kända som ”produktionshjärtat”. Här hanterar vi hela processen från kemisk produktion, formulering och förpackning till marknadsföring, försäljning och leverans.

Vi lever i en energisk, högteknologisk och LEAN miljö med fokus på att ständigt förbättra och hitta nya smarta lösningar. Vi är 4500 kollegor som arbetar tillsammans inom flera olika funktioner. Här kan du förvänta dig att bli utmanad och samtligt dra nytta av de möjligheter som finns för utveckling. Dessutom kommer du omges av en vacker landsbygd och natur samtidigt som du har närhet till storstaden Stockholm.

Göteborg

Anläggningen i Göteborg är ett av AstraZenecas tre strategiska forskningscentra och här har du chansen att fördjupa dig i all vår forskning och innovation. Här kan du arbeta tillsammans med 2400 kollegor och verkligen känna vår samarbetsanda. Du kommer vara bland människor med 50 olika nationaliteter vilket innebär att du får höra röster från olika delar av världen som kommer ge dig nya perspektiv och inspiration. Denna site har utformats med samarbete i åtanke med sociala utrymmen, Coffé Labs, en gemensam trädgård och till och med en ”Walk and Talk ” slinga som oftast leder till kreativa spontana diskussioner.

Genom att arbeta på AstraZeneca Sverige inser du omedelbart att alla arbetar mot ett gemensamt mål. Engagemanget som alla visar gör detta till en unik arbetsplats.

– Katarina Pardali, Global Respiratory

Vad vi erbjuder

När vi på AstraZeneca Sverige ser en möjlighet för anpassning och utveckling tar vi den – för oss kan varje möjlighet, oavsett storlek, vara början på något otroligt. För att leverera läkemedel som förbättrar människors liv måste man ha entreprenörsanda – att hitta rätt ögonblick och förstå dess potential.

Även om vi är en stor global organisation handlar det om att se varje individ och försöka hjälpa dem att vara flexibla och få fram deras inre entreprenör. Vi har en rad fantastiska förmåner i Sverige. Utöver de standarsförmåner som vi erbjuder globalt – semester, ”work-life balance”, träning, utbildning och flexibelt arbete – erbjuder vi följande extraförmåner.

Hälsa

Vi tror att en hälsosam arbetsmiljö leder till hälsosamma resultat. På våra siter får medarbetarna fri tillgång till motions - och hälsovårdsanläggningar. Här har du möjlighet att träna individuellt och i grupp både på och utanför arbetstid. Oavsett om du föredrar innebandy, yoga, gym, löpning, spinning eller lärarledda pass, så kan vi erbjuda det.

Utmärkta faciliteter på arbetsplatsen

Det skandinaviska sättet att ta hand om varandra speglar sig i de förmåner vi har – det finns allt från hunddagis, cykelunderhåll, ett stort utbud mat och lunch alternativ och gemensamma trädgårdar. Vi försöker göra det lilla extra, hos oss ska det vara ett nöje att komma till arbetet på måndag morgon.

Intern utveckling

Vi tror starkt på att skapa karriärer, inte anställningar. Det innebär att inspirera och engagera kollegor att ta arbetet ett steg längre, att förverkliga potentialen och utvecklas internt – den genomsnittliga medarbetaren hos oss befordras inom två till tre år. För att göra detta möjligt håller vi interna karriär dagar för att uppmuntra intern rörlighet och lyfta personer som förtjänar erkännande.

Nätverk

Som ett globalt företag har vi en skyldighet gentemot våra kollegor över hela världen. I Sverige erbjuder vi inte bara mentorskap för att se till att människor stöds varje dag, utan vi har även en konferens för kvinnor och hanterar våra egna forskningsforum. Båda dessa initiativ engagerar vår personal genom samtal och firande.

Kolla gärna vårt Benefits Broschyr.

Featured roles

  • Location 1

    Södertälje, Stockholm

  • Location 2

    Gothenberg

  • Location 3

    Stockholm

We’ll keep you up-to-date

Sign up to be the first to receive job updates.

Interested InSearch for a category and select one from the list of suggestions. Search for a location and select one from the list of suggestions. Finally, click “Add” to create your job alert.

Glassdoor logo Rated four stars on Glassdoor

Great culture, great work assignments, supportive management. Rotation opportunity within the company. They value inclusion and diversity.