Skip to main content

AstraZeneca i Sverige

Som företag har vi ett gemensamt syfte: Att påverka liv tillsammans. I Sverige är samarbete en viktig del av vår kultur, det hjälper dig att utforska din egen potential och att vara öppen för varje idé. Upptäck vad du kan påverka.

Search roles

Översikt

På AstraZeneca Sverige ger vi oss ut på en spännande resa i en allt mer spännande tid i vår historia. Med stora mål på plats för 2025 investerar vi i bättre teknik, större mångfald och mer samarbere. För oss handlar det om att engagera, motivera och inspirera våra medarbetare. Det är därför vi uppmuntrar alla på våra medicinska och strategiska siter i Sverige att vara djärva, nyfikna och kreativa, men framför allt vara sig själva.
Ta reda på mer om inkluldring och mångfald på AstraZeneca här.             

Med möjligheten att föra livsförändrande vetenskapliga upptäckter till ytan och förbättra liv över hela världen, kan du vara säker på att göra stor skillnad med oss. Våra 7 800 kollegor i Sverige arbetar tillsammans på två inkluderande och utvecklande siter, förenade i en önskan; att tänja på vetenskapens gränser för att leverera livsförändrande mediciner på ett sätt som är bra för vår planet. Det här är en plats där du verkligen kan frodas och hjälpa till att bygga en hållbar framtid för människor, samhälle och planeten.

Läs mer om hållbarhet på AstraZeneca här.

Våra anläggningar

Södertälje, Stockholm

Våra anläggningar i Södertälje, Stockholms län är en av de största tillverkningsenheterna för läkemedel i världen – och de största inom hela AstraZeneca. Det är inte konstigt att vi är kända som "hjärtat av produktionen". Här omvandlas innovativa idéer till färdiga produkter, varje minut.

Visste du att läkemedlen som levereras från vår svenska verksamhet står för cirka 40 % av AstraZenecas totala försäljningsvärde?

Med 4 800 kollegor som arbetar tillsammans över flera funktioner är vi fokuserade på ständiga förbättringar och smarta lösningar. Här blandas allmän branschkunskap med Life Science-expertis och spetskompetens inom IT i en internationell miljö med stödjande ledarskap. Tillsammans arbetar vi för att tjäna ett gemensamt syfte: att leverera livsförändrande mediciner.

På Campus Södertälje har vi tillverkningsanläggningarna Sweden Operations och Sweden Biologics som står för högteknologisk produktion av traditionella och biologiska läkemedel.

 Möt Meral, Operatör på Sweden Operations:

Möt Ziyad, Pia och Lisa som jobbar på Sweden Biologics Manafacturing site:

Gothenburg

Vår site i Göteborg, ett av AstraZenecas tre strategiska vetenskapscenter, har en unik kultur av samarbete och innovation. Här stödjer vi alla AstraZenecas huvudsakliga terapiområden och är med under hela livscykeln för våra läkemedel. På vår site i Göteborg får du chansen att fördjupa dig i en hel värld av forskning och innovation.

Vår site har utformats i samarbetets anda. Från dedikerade sociala utrymmen till ”coffee labs”, vilorum, en gemensam trädgård och till och med en "walk and talk" runda som ofta slutar med fantastiska spontana diskussioner.

Möt Hasse,  Associate Principle Scientist på Göteborgssiten

Tillsammans med 3 000 kollegor från 70 olika nationaliteter kommer du att få uppleva vår verksamhets samarbetsanda och dela dina idéer i ett öppet klimat och med stora tänkare.

Personerna som du kan  lära känna här kommer att ge dig nya perspektiv och inspiration.

Hör från våra kollegor Wayne, Yukiko, Michaela och Giovanni, som alla har flyttat från olika delar av världen och som nu trivs med att arbeta och leva i Göteborg.

Life City - Stockholm

På vårt kontor i Life City, Hagastaden sitter vårt nordiska marknadsbolag. Detta är ett livfullt område mitt i Stockholm och Life Science-klustret, granne med såväl Karolinska Institutet som Karolinska Universitetssjukhuset. Här ger samarbeten och närheten till våra intressenter oss möjlighet att göra ännu mer av det som är vårt syfte, - att leverera livsförändrande läkemedel och behandlingar till patienter.

 I Life City har vi ett modernt  kontor med ergonomiskt inredda skrivbord, mötesrum och ”touch-down” utrymmen. I byggnaden finns flera andra företag, cykelförråd, omklädningsrum och friskvårdsfunktioner. Mat på både K-Märkt café + restaurang, catering, centralreception, central innergård och konferenscenter. Byggnaden har en BREEAM hållbarhetscertifiering som "Excellent" och nominerad till Sweden Green Building Award.

 Ambitionen är att tillsammans med några av Stockholms mest nytänkande innovatörer bygga en mötesplats som stärker Hagastadens och Sveriges position i ett internationellt perspektiv. Life Citys arbetsmiljöer och samverkansformer bygger på den senaste forskningen inom arbete och möten.

 Möt Niklas, Key Account Manager på Nordic MC:

Genom att arbeta på AstraZeneca Sverige inser du omedelbart att alla arbetar mot ett gemensamt mål. Engagemanget som alla visar gör detta till en unik arbetsplats.

– Katarina Pardali, Global Respiratory

Vad vi erbjuder

När vi på AstraZeneca Sverige ser en möjlighet för anpassning och utveckling tar vi den – för oss kan varje möjlighet, oavsett storlek, vara början på något otroligt. För att leverera läkemedel som förbättrar människors liv måste man ha entreprenörsanda – att hitta rätt ögonblick och förstå dess potential.

Även om vi är en stor global organisation handlar det om att se varje individ och försöka hjälpa dem att vara flexibla och få fram deras inre entreprenör. Vi har en rad fantastiska förmåner i Sverige. Utöver de standarsförmåner som vi erbjuder globalt – semester, ”work-life balance”, träning, utbildning och flexibelt arbete – erbjuder vi följande extraförmåner.

Hälsa

Vi tror att en hälsosam arbetsmiljö leder till hälsosamma resultat. På våra siter får medarbetarna fri tillgång till motions - och hälsovårdsanläggningar. Här har du möjlighet att träna individuellt och i grupp både på och utanför arbetstid. Oavsett om du föredrar innebandy, yoga, gym, löpning, spinning eller lärarledda pass, så kan vi erbjuda det.

Utmärkta faciliteter på arbetsplatsen

Det skandinaviska sättet att ta hand om varandra speglar sig i de förmåner vi har – det finns allt från hunddagis, cykelunderhåll, ett stort utbud mat och lunch alternativ och gemensamma trädgårdar. Vi försöker göra det lilla extra, hos oss ska det vara ett nöje att komma till arbetet på måndag morgon.

Intern utveckling

Vi tror starkt på att skapa karriärer, inte anställningar. Det innebär att inspirera och engagera kollegor att ta arbetet ett steg längre, att förverkliga potentialen och utvecklas internt – den genomsnittliga medarbetaren hos oss befordras inom två till tre år. För att göra detta möjligt håller vi interna karriär dagar för att uppmuntra intern rörlighet och lyfta personer som förtjänar erkännande.

Nätverk

Som ett globalt företag har vi en skyldighet gentemot våra kollegor över hela världen. I Sverige erbjuder vi inte bara mentorskap för att se till att människor stöds varje dag, utan vi har även en konferens för kvinnor och hanterar våra egna forskningsforum. Båda dessa initiativ engagerar vår personal genom samtal och firande.

Kolla gärna vårt Benefits Broschyr.

Featured roles

  • Location 1

    Södertälje, Stockholm

  • Location 2

    Gothenberg

  • Location 3

    Stockholm

We’ll keep you up-to-date

Sign up to be the first to receive job updates.

Interested InSearch for a category and select one from the list of suggestions. Search for a location and select one from the list of suggestions. Finally, click “Add” to create your job alert.

Glassdoor logo Rated four stars on Glassdoor

Great culture, great work assignments, supportive management. Rotation opportunity within the company. They value inclusion and diversity.